Rozemarijn leest voor

Voorlezen is superbelangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen! En het  is natuurlijk ook gewoon heerlijk om lekker te luisteren en kijken naar een verhaal uit een boek. En wat is er dan mooier om het verhaal nog meer tot leven te laten komen met poppen! Ik combineer dat door een stuk uit een prentenboek voor te lezen en dan een stukje poppenspel te spelen over het verhaal wat ik net gelezen heb, maar met een eigen interpretatie. De kracht van de herhaling die voor peuters zo belangrijk is, komt dan optimaal tot zijn recht!

Beertje in de sneeuw

Kleine beer en zijn vader maken een wandeling in de sneeuw. Kleine beer schrikt echter steeds van alle vreemde geluiden die hij hoort. Een lieve, interactieve peutervoorstelling.   De voorstelling speelt zich af op een ladekastje, en uit elk laatje mag een kind een diertje halen. Welk dier komt er nu weer tevoorschijn?

( geïnspireerd op het prentenboek: Kom je kleine beer? van Martin Wadell.)

 

Vosje en eekhoorn.

Kleine vos en eekhoorn zijn de beste vriendjes. Maar ze zijn ook heel verschillend. Vosje houdt van rustige dingen terwijl eekhoorn juist houdt van wilde en drukke dingen. Als Eekhoorn op een dag tegen vos zegt dat ze een verrassing voor hem heeft, is vos wel een beetje bang wat dat gaat worden! Een lieve, interactieve voorstelling voor peuters en jongste kleuters. Geïnspireerd op het prentenboek van het jaar 2024: Help! een verrassing van Miriam Bos.