Thema voorstellingen

 

Thema voorstellingen zijn korte tafel voorstellingen van ongeveer 15 a 20 minuten rondom een thema wat op dat moment aan de orde is op de peutergroep van 2-4 jaar. Voorbeelden zijn: de jaargetijden Lente, zomer, herfst, winter. Maar ook thema´s als Sinterklaas, ziek en gezond of wonen.

Met een themavoorstelling kan je het thema introduceren op de groep, of juist als leuke afsluiting gebruiken.  Omdat een thema voorstelling gemaakt is met eenvoudige middelen is het tevens een inspiratiebron voor pedagogisch medewerkers. Zij zien dan een voorbeeld van eenvoudig poppenspel wat ze zelf gemakkelijk na kunnen doen.  Bovendien krijg je bij elke themavoorstelling een lesbrief met leuke tips over poppenspel en  hoe je het thema verder kunt uitwerken. Op dit moment heb ik een paar themavoorstellingen klaar, maar ik kan ze eventueel ook op verzoek maken. Themavoorstellingen speel ik op groepen van maximaal 16 kinderen. In overleg mogen ouders hierbij uitgenodigd worden. Tevens kan ik aansluitend een korte workshop voor ouders verzorgen over poppenspel met vingerpopjes.

Hieronder staan de voorstellingen die klaar zijn.

 

Thema Sinterklaas: Waar is de zak van Sinterklaas?

Sint en Piet zijn met de boot naar Nederland gekomen. En ze hebben natuurlijk een zak cadeautjes mee genomen. Maar de zak is wel erg zwaar. Als Sinterklaas met zijn paardje het dak op gaat, raakt hij de zak kwijt, zonder dat hij het merkt. Een klein uil in de boom ziet de zak en denkt dat de cadeautjes voor hem zijn.  Maar is dat wel zo? We hopen dat het goed afloopt en we zingen natuurlijk ook de traditionele sinterklaasliedjes.

Thema Herfst: Kabouter Pollie en de eekhoorn.

Het is herfst en wie zit daar in de mand met rode en witte stippen? Dat is kabouter Pollie! En er zitten allemaal schatten in de mand! Wat heeft kabouter Pollie allemaal meegenomen? allemaal herfst spulletjes. En oh nee! Dan gaat het ook nog regenen!  We zingen herfstliedjes en een liedje over de regen.

Thema rups en vlinder

Een korte (10 minuten) woordeloze voorstelling over de rups die lekker aan een blad knabbelt en steeds dikker wordt. Dan wordt hij een pop en tenslotte een prachtige vlinder.  Met mooie rustige muziek.